Díjeső Gödöllőn / Filmjungle awarded

Soha nem látott elismerésben volt részünk az I. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjátadóján, Gödöllőn. A komoly előzsűrizésen átesett mezőnyből a külföldi tagokat is tartalmazó zsűri döntése alapján a Természetfilm.hu összesen 13 díjat hozott el. A sikersorozatban komoly része volt annak, hogy nagyon termékeny csapat vagyunk, de benne volt az is, hogy a pusztaszeri fesztivál megszűnése óta nem volt igazán hazai megmérettetési területe a természetfilmeknek. Köszönjük az elismerést, így még jobban élvezzük a munkánkat! Díjak, fotók alant.

Our enthusiastic team at Filmjungle has won an amazing number of 13 awards on the 1st International Nature Film Festival at Gödöllő, Hungary. After the decline of Hungary’s first wildlife film festival at Pusztaszer in 2007, Hungarian natural history filmmakers were  without such an event. During this long break, the Filmjungle team produced so many films, that, honestly, we expected to get some prizes. But not so many, in so many categories. We are happy, proud, and will continue filming! Pics on the team below.

 

_DSC0443

A Természetfilm.hu csapata, és néhány jóbarát Európa több sarkából, és a “szarvascsorda” (fotó: Biszkup Mikós, a www.godollofest.com engedélyével)

Természetfilm kategóriában a Wild Australia: Kangaroos c. film (I. díj) és Török Zoltán: The Everglades c. filmje (II. díj) után a III. díjat a Nagy Fafilm hozta el (rendezte: Molnár Attila Dávid).

img_7727k

Molnár Attila Dávid a zsűri elnökétől, Juhász Árpádtól vehette át a rangos elismerést a Nagy Fafilmért. (fotó: Biszkup Mikós, a www.godollofest.com engedélyével)

Természetvédelem, biodiverzitás kategóriában Lerner János vehette át a II. díjat az Állati Oknyomozókért, Stodulka Gábor pedig a Parlagi Sas Védelmében című dokumentumfilmért III. díjat vehetett át.

img_7768k

Lerner János rendező, szerkesztő, szövegíró és Juhász Árpád, a zsűri elnöke. (fotó: Biszkup Mikós, a www.godollofest.com engedélyével)

Természeti érték kategóriában az I. díjat a Budapest Underground című, kétrészes doku kapta, Környezetvédelem kategóriában pedig Tóth Zsolt Marcell és Mwajas Kriszta rendezésében készült Valamit Visz a Víz című filmsorozat nyert II. díjat.

img_7744k

Tóth Zsolt Marcell, a Valamit Visz a Víz rendezője ezen az estén először, de nem utoljára a színpadon. (fotó: Biszkup Miklós, a www.godollofest.com engedélyével)

Tudomány és Természet kategóriában az I. díjat a Lerner János rendezésében elkészült Természetfilm egy magyar találmány? című 52 perces dokumentumfilm hozta el.

img_7739k

Az egy órás film a hazai természetfilm történetéről szól. (fotó: Biszkup Miklós, a www.godollofest.com engedélyével)

Etűd kategóriában Tóth Zsolt Marcell kisfilmje, az Egy Csepp is Számít nyerte el az I. díjat, kisjátékfilm kategóriában ugyancsak Tzsm nyert, a Hogyan Lett Látható a Láthatatlan Madárfotós című, húsz részes sorozatával.

img_7772k

Tzsm, a többszörös díjas rendező, producer és operatőr külön kiemelte a stáb tagjainak munkáját ( (fotó: Biszkup Miklós, a www.godollofest.com engedélyével)

Technikai díjat kapott Tóth Zsolt Marcell a Láthatatlan Madárfotós legjobbnak megválasztott operatőri munkájáért, a legjobb filmzenéért Tamás Zsolt vehette át a díjat a Nagy Fafilmben nyújtott teljesítményéért, a legjobb 3D megoldásokért Gauder Áron és Tóth Zsolt Marcell kapott elismerést az Időgyűrű Ura című sorozatért, a legjobb animációért ugyancsak Gauder Áron kapta a technikai díjat a Kőbaltás Ember című, fél órás dokumentumfilmért.

img_7773k

Tamás Zsolt zenei rendező, szerkesztő a Nagy Fafilmért külön elismerést kapott a zsűritől (fotó: Biszkup Miklós, a www.godollofest.com engedélyével).

A SPEKTRUM Televízió különdíját, egy vadonatúj lessátrat Tóth Zsolt Marcell vehette át a Valamit Visz a Víz című sorozatáért.

img_7843k

Gáspár László a legjobbkor érkezett különdíjjal, mert mint Tzsm elmondta, az előző lessátra pár nappal korábban szakadt szét a Hortobágyon. (fotó: Biszkup Miklós, a www.godollofest.com engedélyével)

Thank you!