2020. február 21. A PET Kupa nyerte a Highlights of Hungary Kurátori díját!

A Highlights of Hungary független kezdeményezésként évről-évre olyan kiemelkedő történeteket és kiváló teljesítményeket gyűjt össze, melyek példaértékűek, szemléletformálóak, társadalmi hasznosságuk magas szintű. A győztest a közönség választja ki 1 hónapos szavazási időszak végén az nyer, akire a legtöbb voks érkezik. Szerencsére több jelöltre is lehet szavazni. A paletta rendkívül színes, az irodalom, a zene, a színház, az építészet, a társadalmi vállalkozások, az oktatás és még a vallás is megjelenik egy-egy jelölt képében.

2019. év végén kaptuk az értesítést, hogy a PET Kupát is beválogatták a Highlights of Hungary jelöltjei közé, Böszörményi-Nagy Gergely kurátornak köszönhetően. Önmagában a jelöltség is felér egy óriási elismeréssel, ezért a 2020. február 21-én, a Katona József Színházban megrendezett díjátadóra boldogan érkeztünk. Találkozni és a részévé válni Magyarország értékteremtő közösségének egy fantasztikus lehetőség, a díj ehhez képest csak másodlagos. A különdíjak és a 9 legtöbb szavazatot kapó jelölt kihirdetése után már csak a fődíj átadása maradt hátra, amit idén harmadik alkalommal nem egy, hanem két projekt kaphatott meg. A közönségszavazatok alapján az első helyezést Dr. Csókay András idegsebész és csapata érte el a bangladesi sziámi ikreket elválasztó sikeres műtétsorozatért. 

A másik fődíjat a kurátorok döntése alapján a PET Kupa csapata érdemelte ki.

PET Kupa csapata

Díjazottak:

Közönségdíj:

Kurátori Díj: PET Kupa

Büszkék vagyunk arra, hogy a PET Kupa küldetését, az elmúlt hét évben az akciókon részt vevő több mint 2000 ember munkáját, a természet megőrzéséért és a tiszta Tiszáért tett erőfeszítéseinket a kurátorok úgy ítélték meg, hogy olyan üzenetet képvisel, amely kiemelendő.

Köszönjük a bizalmat nekik és köszönjük a PET Kalózoknak az eddigi kitartásukat és elkötelezettségüket!